miercuri, 10 martie 2010

Digital Clock LM8560 24 HoursAcum ceva timp in urma, avand un radio cu ceas si dorind sa-mi construiesc un ceas cu un afisaj din leduri, diferit de ceea ce se gasea pe piata( adica cu digitii realizati din leduri individuale) , l-am demontat pentru a vedea circuitul cu care era realizat.
Am gasit un circuit integrat LM8560 care era ieftin si disponibil la unele dintre magazinele online de componente din tara. Circuitul LM8560 este un circuit de ceas cu care se poate realiza un ceas digital in format de 12/24 de ore, cu alarma, cu functie de snooze si timer de maxim 1 ora si 59 de minute.
Modul in care functioneza afisajul pentru acest circuit este un pic diferit fata de altele deoarece are 2 catozi comuni si nu doar unul ca de obicei. Modul de conectare pentru catozii segmentelor este urmatorul :
Cu majuscule sunt notate segmentele de la cifra ZECILOR DE ORE si cu minuscule segmentele de la cifra orelor
- pin 1 la seg AD/GE
- pin 2 la seg - / B
- pin 3 la seg e/C
- pin 4 la seg g/b
- pin 5 la seg d/c
- pin 6 la seg f/a
Acelasi mod de notare se foloseste si pentru segmentele ZECILOR DE MINUTE(majuscule) si minuscule pentru segmentele de la cifra minutelor,
- pin 7 la seg A/F
- pin 8 la seg B/G
- pin 9 la seg C/D
- pin10 la seg e/E
- pin11 la seg g/b
- pin12 la seg d/c
- pin13 la seg f/a

CATODUL 1 se conecteaza la CATOZII segmentelor care se gasesc in partea anterioara a slashului( / ) , iar CATODUL 2 se conecteaza la CATOZII segmentelor ce se gasesc in partea posterioara a slashului.
De asemenea recomand sa cumparati leduri de calitate pentru a avea intensitatea luminoasa uniforma. PCB-ul atasat este realizat pentru a fi tiparit exact asa cum e, (A NU SE TIPARI IN OGLINDA ) pentru realizarea cablajului cu tehnica transferului de tonner.
Schema si PCB-ul le gasiti la:  https://docs.google.com/leaf?id=0B_dNmUbXFqawYmNlODAyODMtZTE0Zi00MzBlLTk4YzgtMmY4ZTYxZWY2MzVi&hl=en


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu